Comunicații VLC
Utilizând spectrul luminii vizibile putem transmite informații esențiale prin infrastructura rutieră existentă.
Comunicații RF
Utilizând comunicațiile bazate pe radio frecvență încercăm să descoperim caracteristicile complementare VLC.
Sisteme de siguranță activă și pasivă
Dezvoltăm sisteme de siguranță activă și pasivă dedicate domeniului automotive, bazate pe comunicații hibride RF-VLC.
Laboratorul de comunicații optice dedicat studiului tehnologiilor VLC-RF
Laboratorul de comunicații optice este unul de cercetare interdisciplinară din cadrul Centrului de Cercetare MANSiD al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.
- Ne canalizăm toate eforturile către proiectarea, dezvoltarea și evaluarea de soluții dedicate siguranței șoferilor, pietonilor, dar și celorlalți participanți la trafic.
- Utilizăm tehnologii emergente capabile să furnizeze răspunsuri imediate în cadrul sistemelor proiectate și dezvoltate.
- Sprijinim interacțiunea om-mașină prin implicarea noilor tehnologii dedicate autovehiculelor autonome.
- Testăm sistemele dezvoltate în condiții reale de trafic și oferim o perspectivă viabilă pentru industria constructoare de autovehicule.
Principala noastră filosofie de cercetare este proiectarea și dezvoltarea de sisteme dedicate siguranței rutiere bazate pe comunicații prin lumină vizibilă.
Proiecte
Articole
Citări
Brevete
Domenii
Comunicațiile prin lumină vizibilă se pot utiliza într-o multitudine de domenii:
Electronice
Putem facilita comunicarea dintre echipamentele electronice prin simpla utilizare a unui LED.
Electrocasnice
Putem îngloba tehnologia VLC în propria casă, automatizând procesele în raport cu necesitatea dvs.
Autovehicule
Comunicațiile între autovehicule pe baza acestei tehnologii utilizând lumina farurilor LED.
Trafic Inteligent
Reducerea numărului de accidente, bazându-ne pe un iluminat LED care utilizeaza VLC.
Aeronave
Comunicații fiabile și lipsa interferențelor la bordul aeronavelor este posibilă cu ajutorul VLC.
Comunicații
Înlocuirea comunicațiilor actuale cu VLC, reprezintă punctul de plecare a unei noi provocări.
Parteneriate
În decursul anilor s-au realizat parteneriate și colaborări durabile cu următoarele instituții:
Deschiși către cercetare și inovare!
Dacă dorești iei parte ca cercetăror sau investitor, așteptăm să ne contactezi pentru a ne îmbarca cu toții în călătoria către noile tehnologii ale viitorului. Îți vom prezenta toate proiectele noaste și vei avea parte de cele mai interesante demonstrații experimentale.
Contactează-ne!Echipă
Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul.
Prof.unv.dr. Mihai Dimian
Coordonator echipă de cercetareProrector responsabil cu activitatea științifică, dezvoltarea și implementarea proiectelor de cercetare la nivel de universitate, coordonator în cadrul centrului integrat de cercetare (MANSiD). Cu o experiență vastă în mediul academic din S.U.A (Universitatea Howard), Germania (Institutul Max Planck), Franța (Universitatea Versailles St. Quentin).
S.l.dr.ing. Alin-Mihai CĂILEAN
Coordonator echipă de cercetareCercetator la Centrul Integrat de Cercetare, Dezvoltare si Inovare in Materiale Avansate, Nanotehnologii si Sisteme Distribuite pentru fabricatie si control (MANSiD) din cadrul USV. Doctor în Electronică, Fotonică și Telecomunicații din cadrul University of Versailles St-Quentin-en-Yvelines și Departamentul de Calculatoare, Electronică și Automatizare, USV.
As.dr.ing. Adrian DONE
CercetătorAsistent în cadrul FIESC (PO), cu o experiență de peste 40 de ani în dezvoltare hardware, implementare și testare sisteme de comunicații radio. Doctor în domeniul Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, contribuind la dezvoltarea stațiilor de sol în recepția sateliților. Experiență vastă din domeniul Radio-Televiziune, microproducție electronică.
As.drd.ing. Cătălin BEGUNI
Asistent cercetareAsistent de cercetare în cadrul FIESC, cadru didactic asociat (PO, cu o experiență de peste 30 de ani în dezvoltare hardware, implementare și testare. Experiență vastă în domeniul rețelelor de calculatoare și telecomunicațiilor, proiectării și implementării de sisteme de comunicații, activând peste 20 de ani în cadrul companiei Telekom. Doctorand în domeniul Inginerie Electrică, Electronică și Telecomunicații și Tehnologia Informației.
As.drd.ing. Sebastian AVĂTĂMĂNIȚEI
Asistent cercetareAsistent de cercetare în cadrul FIESC, cadru didactic asociat (PO, cu o experiență de peste 10 de ani în dezvoltare hardware, implementare și testare. Cunoștințe solide de testare și implementare arhitecturi hardware dedicate sectorului automotive, activând în cadrul companiei Continental Automotive. Doctorand în domeniul Inginerie Electrică, Electronică și Telecomunicații și Tehnologia Informației.
As.drd.ing. Eduard ZADOBRISCHI
Asistent cercetareAsistent de cercetare în cadrul UT Cluj-Napoca și USV, pe domeniul Ingineriei Comunicațiilor, Calculatoarelor, Automotive. Experiență vastă în proiectare UX/UI, proiectare 3D, analiza datelor, sisteme de siguranță rutieră și procesare de imagini, sisteme de analiză pietonală, sisteme de trafic inteligent. Doctorand în domeniul Inginerie Electrică, Electronică și Telecomunicații și Tehnologia Informației.
Contact
Putem păstra legătura atât pe rețelele de socializare cât și pe e-mail sau telefonic.
Adresă:
Strada Universității nr. 13 720229 Suceava, România
Email:
dimian@usm.ro
Telefon:
+40 230 216147