Director proiect de cercetare
Alin M. Căilean (alinc@eed.usv.ro) este licențiat în Inginerie Electrică (2009) și absolvent de masterat în domeniul Rețele de calculatoare și comunicații (2011) de la Universitatea din Suceava, Suceava, România. Doctor din (2014) în urma unui program comun între Universitatea din Versailles St. Quentin en Yvelines, Franța și Universitatea din Suceava, Suceava, România. În prezent, este cercetător în cadrul Universității din Suceava, România și în cadrul Universității Paris-Saclay, Franța. Cercetările sale se concentrează pe comunicațiile prin lumină vizibilă, comunicațiile optice fără fir și aplicațiile de siguranță ale vehiculelor, fiind autorul a peste 40 de articole de reviste și lucrări de conferințe, majoritatea fiind axate pe utilizarea tehnologiei de comunicații prin lumină vizibilă în aplicațiile de siguranță a vehiculelor. Are o expertiză puternică în sisteme VLC auto, procesare a semnalului, sisteme adaptive, management de proiect.
Alin-Mihai CAILEAN are, de asemenea, o bogată experiență acumulata
în granturile în care a lucratsapte proiecte (cinci dintre acestea cu tematicabazata use pe implementări ale Tehnologiei VLC în aplicații auto).
Cercetător cu experiență
este profesor și coordonator de doctorat în Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, și prorector responsabil cu activitățile științifice în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV). Domeniile sale de expertiză sunt optoelectronica & nanoelectronică, electromagnetică și comunicații fără fir, analiză stocastică și modelare multi-scale cu un doctorat de la Universitatea din Maryland, College Park (SUA), post-doctorat de la Institutul Max Planck, Leipzig (Germania) și o experiență vastă ca profesor asistent și titular Profesor asociat la Universitatea Howard din Washington DC (USV). Activitățile sale de cercetare și dezvoltare au fost finanțate de peste 30 de granturi (15 în calitate de Director de Proiect sau Coordonator Partener) acordate în diferite competiții naționale și internaționale (Programe-cadru UE, Fundații Naționale de Știință din SUA, Armata SUA, Programe Naționale de Cercetare și Dezvoltare din RO, FSE). Rezultatele cercetării sale au fost diseminate în peste 150 de publicații și au primit peste 1500 de citări în întreaga lume. Este inițiatorul și coordonatorul științific al Centrului Integrat de Cercetare, Dezvoltare și Inovare în Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite pentru Fabricare și Control (www.mansid.usv.ro) care a fost dezvoltat în 2015 pe baza unei infrastructuri de 7 milioane EURO. grant de la U.E. POSCCE.
Cercetător cu experiență
este lector la Universitatea din Suceava. Expertiza ei este în domeniile electro-opticei, convertoarelor electro-mecanice, materialelor electrotehnice cu interese speciale de cercetare în actuatoare neconvenționale, cum ar fi micromotoare solare, motoare electrice speciale, sisteme adaptabile la mediu și siguranță. De asemenea, desfășoară activități de consultanță în brevetare și protecția proprietății industriale, fiind avocat în proprietate industrială, autorizat OSIM, pentru domeniul brevetelor, din 2009. Rezultatele cercetării sale au generatpeste 120 de cereri de brevet, 75 dintre ele fiind deja brevetate și au fost prezentate la diverse expoziții internaționale de invenții precum Geneva, Bruxelles, București, Cluj, Iași, Chișinău etc. unde a obținut 20 de medalii și premii (13 medalii de aur, 5 medalii de argint și 2 medalii de bronz).
Conținut administrat de către
as.drd.ing. Eduard Zadobrischi .